Plastiki.ro

Daca n-are nici vele si nici motor, va rog sa parcati! In ordine, tovarasi, nu toti odata!
Scrie răspuns
Avatar utilizator
skipper
Flottillenadmiral
Flottillenadmiral
Mesaje: 2571
Membru din: Mar Apr 19, 2011 7:35 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Plastiki.ro

Mesaj necitit de skipper »

Din ziarul Obiectiv de Tulcea


O expediţie inedită este în curs de desfăşurare, organizatori fiind patru tineri din Galaţi, Constanţa şi Brăila, aceştia dorind să atragă atenţia asupra dezastrului ecologic pe care îl reprezintă deşeurile aruncate la întâmplare. Este vorba de o călătorie de patru zile, cu o barcă construită doar din PET-uri, călătorie ce a avut startul la Chişcani, Brăila şi se va încheia, miercuri, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

„Ideea aceasta, de a construi o barcă din sticle de plastic, ne-a venit după Sărbătorile Galaţiului, când dimineaţa, la prima oră, erau grămezi de ambalaje din plastic, pahare şi sticle din plastic, şi ne-am dat seama că putem face ceva. Aşa ne-am hotărât să facem această ambarcaţiune, iar la construcţia sa am lucrat patru luni, în afară de cele două când am colectat PET-uri şi am folosit aproape 5.600 de sticle de plastic. Startul l-am luatla Chişcani, pe data de 26 mai şila Sfântu Gheorghe vom ajunge pe data de 29 mai”, a povestit Bogdan Badiu, unul dintre organizatori. „Drumul nu a fost deloc uşor, dar ambarcaţiunea noastră s-a comportat foarte bine. Noi am fost veriga slabă în toată povestea aceasta pentru că este un interval foarte mare de vâslit ca să depăşim etapele pe care ni le-am propus, iar din punct de vedere fizic este foarte solicitant, deşi noi suntem obişnuiţi să facem mişcare. Nici vremea nu a fost prea bună, a bătut vântul din faţă o mare bucată de drum şi barca nu a avut probleme. Ca şi principiu, noi vrem să ne distrăm şi vrem să arătăm că se poate, fără bugete şi fără a fi organizaţi într-o structură pusă la punct. Noi suntem nişte oameni obişnuiţi, mergem 10 ore pe zi la muncă, avem familii şi acum vrem să demonstrăm că se poate face ceva, chiar şi aşa”, a mai spus Bogdan Badiu.

Din echipă fac parte: Bogdan Badiu, 36 de ani din Galaţi; Ionuţ Ţuţuianu, 31 de ani din Constanţa, Cristian Pirpiriu, 25 de ani din Chişcani – Brăila şi Ilie Geru, 24 de ani din Brăila. Aceştia vor parcurge în total201 kilometri.


Imagine
Ubi allii finiverant, inde incipimus nos!

lipan
Oberstabsgefreiter
Oberstabsgefreiter
Mesaje: 109
Membru din: Mie Apr 20, 2011 2:16 pm

Re: Plastiki.ro

Mesaj necitit de lipan »

Cred că cele mai neinspirate invenţii pentru omenire sunt produsele de unică folosinţă.
În curând cred că şi produsele de folosinţă îndelungate vor deveni de unică folosinţă pentru a supravieţui industria care le produce şi cei care le distribuie. Pentru că şi produsele de unică folosinţă au fost, odinioară, de folosinţă îndelungată, sau cel puţin multiplă.
Oare am putea trăi şi fără produsele de unică folosinţă? Cum ar fi fără ele?

ghrt
Oberstabsgefreiter
Oberstabsgefreiter
Mesaje: 132
Membru din: Vin Mai 13, 2011 11:46 pm

Re: Plastiki.ro

Mesaj necitit de ghrt »

Putem trăi şi fără produsele de unică folosinţă, dar viaţa ar deveni ceva mai scumpă. Poate că merită preţul.

Scrie răspuns